top of page
borstprothese banner

Borstprothese

Het verhaal achter onze Mammacare.
Het verhaal achter onze mammacare begon in 2002. In dit jaar werd bij oprichtster van Past-elle, Annelies, borstkanker geconstateerd. Tijdens haar herstel kon zij nergens in de buurt terecht voor een borstprothese en aangepaste borstprothese lingerie. Annelies, opgegroeid in een echt ondernemers gezin, zag een mogelijkheid om dit te veranderen. Zij nam weer plaats in de schoolbanken, schreef een uitstekend ondernemersplan en in 2004 ontstond Past-elle Lingerie in de Waalstraat in Vlaardingen.
 
In eerste instantie was de winkel bedoeld voor dames die een borstprothese dragen, maar snel kwam de vraag naar kwalitatief goede beha’s voor dames die geen borstprothese dragen. Zo is de winkel uitgegroeid naar een echte lingeriespeciaalzaak. Samen met haar zus Mariette heeft zij de winkel met veel passie 10 jaar gerund. In deze tijd heeft zij vele dames met een aanmeting van een borstprothese kunnen helpen door haar eigen ervaringen te delen. Nog steeds horen wij van trouwe klanten dat zij dit erg fijn vonden.
 
Helaas kwam de kanker terug en bleek zij ongeneeslijk ziek te zijn. Zij wilde voor haar levenswerk een opvolger zoeken die dit beroep met evenveel passie en liefde kon uitvoeren zoals zij en haar zus dit al die jaren hadden gedaan. Via een gemeenschappelijke kennis kwam Marieke in contact met Annelies. Marieke heeft les gegeven als docent aan de kappersopleiding en dacht met pruiken een goede aanvulling te maken met de borstprothesen. Uiteindelijk is er besloten om het bij de borstprothesen te houden. De dochter van Annelies, Merel, werkte in de zorg en wilde graag de passie van haar moeder voortzetten. Annelies bracht hen samen en vanaf het begin klikte het en hebben zij besloten om samen ervoor te gaan! Lees hier de Ode aan Annelies. Marieke en Merel hebben beide de opleiding tot mammacare adviseuse succesvol afgerond. Het aanmeten van een borstprothese en aangepaste lingerie is dan ook hun specialisme.
 
Met veel liefde zetten wij de passie voort van Annelies. Je kan bij ons een afspraak maken voor een (deel) borstprothese, wij reserveren dan ruim de tijd om met jou een borstprothese te vinden die bij jouw lichaam en wensen past. We vertellen graag meer over hoe een afspraak bij ons eruit ziet en wat wij aanbieden.

Hoe ziet een afspraak eruit en de soorten borstprothese.
Zoals hierboven benoemd reserveren wij ruim de tijd om in alle rust de juiste borstprothese te vinden die bij jouw lichaam en wensen past. Tijdens een gesprek stellen we deze wensen vast. Over het algemeen beginnen we daarna met het aanmeten van een borstprothese beha waarbij we de juiste cup kunnen bepalen. De prothese beha heeft een hoesje in de cup waardoor de borstprothese mooi op zijn plek blijft zitten. Ook hebben ze een hoger middenstuk zodat er minder inkijk is. De beha’s hebben geen beugel en zijn comfortabel in het dragen.
 
Na het bepalen van de juiste cup, kijken we met elkaar welke (deel) borstprothese de mooiste symmetrie geeft. Omdat iedere vrouw uniek is, andere lichaamsbouw heeft en de operatiemethoden van elkaar verschillen, bieden wij verschillende soorten borstprothese aan van diverse bekende merken. Dit zijn ABC, Amoena en Anita. Ieder merk heeft zijn eigen specifieke kenmerken en voordelen.
 
Je hebt keuze uit de volgende soorten borstprothese:

  • Volledige borstprothese (ablatio)

  • Deel borstprothese (borstsparende operatie en reconstructie)

  • Zwem borstprothese

 
Wij beschikken over een ruime, goed af te sluiten paskamer waar je in alle rust je keuze kan maken. Lees hier de ervaring van een van onze vaste klanten, Manon! Heb je vragen over de afspraak of over de soorten borstprothese? Neem gerust contact met ons op of bekijk onze brochure

Hoe het zit met zorgverzekeringen en bijpassende borstprothesen bh.
Zodra we samen de juiste borstprothese hebben gevonden, zullen wij deze bij je zorgverzekering indienen. De borstprothese zit in het basispakket van alle zorgverzekeraars, echter moet je zelf rekening houden of je eigen risico verbruikt is.
 
Zoals eerder benoemd bieden wij ook een bijpassende borstprothesen bh. De beha’s komen in verschillende kleuren en prints zodat je hier in een ruime keus hebt. Naast een bijpassende borstprothesen bh hebben we in ons assortiment badmode waarin de borstprothese goed op zijn plek blijft zitten. Er is keuze uit tankini’s, badpakken en bikini’s. Teven hebben wij in de collectie tops en nachtjurkjes waar ook een hoesje in zit.
 
Heb je vragen over onze mammacare of wil je van tevoren graag nog wat meer informatie? Neem contact met ons op! 
 
Wij zijn SEMH gecertificeerd, dit is een onafhankelijke stichting die leveranciers in de gezondheidszorg kwalificeert op basis van erkenningsregelingen.

Garantie: Bij normaal gebruik is de garantie van de prothese 2 jaar op fabricagefouten. Schade door externe factoren worden niet vergoed. Na aanschaf van een borstprothese heeft u 7 dagen bedenktijd. Na die tijd kunnen wij, i.v.m. hygiëne, de prothese (mits in goede staat en bijbehorende doos) niet meer innemen. 
 
Bij klachten willen we graag dat je contact met ons opneemt. Wij zullen er alles aan doen om dit in alle redelijkheid op te lossen. Mocht het zo zijn dat we er onderling niet uitkomen, dan verwijzen wij je naar de onderstaande link van het klachtenprotocol van de NVMCZ (Nederlandse Vereniging MammaCare Zorg). www.erisietsmisgegaan.nl 

Borstprothese erisietsmisgegaan
Borstprothese keurmerk
bottom of page