top of page

Het verhaal en de ervaringen van Manon!

Updated: Mar 21, 2022

Manon, één van onze lieve vaste klanten en een echte lingerie liefhebber.

In April 2021 kwam zij voor het eerste langs in onze winkel voor het aanmeten van een borstprothese. Sindsdien mogen wij haar vaak verwelkomen in de winkel, altijd met een dosis positiviteit en gezelligheid! Wij willen Manon bedanken voor haar vertrouwen in ons en het delen van haar verhaal, lees hieronder haar ervaringen en verhaal!


Mammacare
Bovenstaande foto is geen foto van Manon.

Over Manon

Ik ben Manon en ik kom zelf ook uit het mooie Vlaardingen. Ik woon hier al jaren met veel plezier! Ik ben heel positief ingesteld en probeer elke dag zoveel mogelijk uit het leven te halen.


Ik ben werkzaam in een ziekenhuis en heb een aantal jaren botdichtheidsmetingen verricht bij patiënten. Hierdoor kwam ik veel in aanraking met mensen die kanker hebben (gehad). Vraag me niet waarom, maar ik heb altijd al “geweten” dat ik ooit aan de andere kant zou staan en ook gediagnostiseerd zou worden met (borst)kanker.


Doordat ik altijd “geweten” heb dat het mij vroeg of laat ook zou overkomen ervaarde ik niet dat paniekgevoel wat veel mensen omschrijven toen ik in mei 2019 te horen kreeg dat er kwaadaardige tumortjes in mijn borst zaten. Ook voelde ik mij geen slachtoffer. Ik had gewoon pech en besloot er volop voor te gaan. Dat ik een aantal jaren eerder ook al te horen had gekregen dat ik MS heb, veranderde niets aan mijn positieve benadering.


Waar het begon

Na mijn diagnose ging het allemaal erg snel. De tumortjes zaten diep in mijn borst, waardoor de borst niet gespaard kon worden. In juni 2019 vond mijn borstoperatie plaats. Kort daarna ben ik verder behandeld met chemokuren en radiotherapie. Tijdens de chemokuren merkte ik al snel dat mijn lichaam er erg heftig op reageerde, te heftig. Na mijn 9de kuur werd ik uiteindelijk zo ziek, dat ik twee weken in het ziekenhuis opgenomen moest worden. Ik bleek een allergische reactie op de chemo te hebben. Mijn chemokuren mochten dan ook niet meer hervat worden.

Na mijn ziekenhuisopname bleek ik niet meer te kunnen lopen, eenmaal thuis heb ik mijzelf met heel veel wilskracht en met behulp van een rollator weer lopen geleerd. Vier maanden later, medio 2020, liep ik zonder hulp 3,5 tot 4 km. In die periode begon ik weer met re-integreren van mijn werk, helaas bevonden we ons inmiddels midden in de eerste lockdown van Corona en heb ik veel thuis gewerkt. Doordat ik toen niet gevaccineerd kon worden was mijn wereld erg klein, maar ondanks dat heb ik toch volop kunnen genieten van de mooie dingen die het leven te bieden heeft.


Vanaf de diagnose borstkanker had ik direct besloten dat ik geen onderhuidse borstprothese wilde. Van het ziekenhuis had ik voor de eerste periode een watten prothese meegekregen. Deze beviel mij prima, zat goed, voelde comfortabel en was niet zichtbaar. Totdat ik een foto van mijzelf zag ! Het bleek toch wel goed zichtbaar te zijn dat ik een watten prothese droeg, de symmetrie was ver te zoeken. Ik vond dit absoluut niet flatterend en besloot dat het tijd werd voor een echte borstprothese. Ik wilde dit echt voor mezelf, wat een ander ervan zou vinden boeide me niet, ik wilde mezelf goed en zelfverzekerd voelen.

Daar begon dan ook mijn zoektocht naar de juiste borstprothese!


De zoektocht naar de juiste borstprothese Omdat ik in Vlaardingen woon, kwam ik regelmatig langs Pastelle lingerie als ik in het winkelcentrum was. Heb het altijd al een mooie winkel gevonden, maar was nog nooit naar binnen gestapt. Ik wist dat zij borstprotheses verkopen, dus mijn beslissing was snel gemaakt om daar een afspraak te maken.

In april 2021 was het zover, toch wel enigszins gespannen ging ik naar mijn eerste afspraak toe. Ik werd geholpen door Merel, eerst hadden we een kennismakingsgesprek en ik voelde mij meteen welkom en begrepen. Merel toonde veel interesse en wist eigenlijk direct waar mijn voorkeuren en wensen lagen.


Daarna was het tijd om de borstprothese te gaan passen. Merel kwam met een drietal protheses aan en zei direct al dat ze verwachtte dat de eerste prothese het meest geschikt zou zijn voor mij. In mijn eigen bh zat de prothese niet ideaal, hij bleef hierin niet goed zitten. Dus Merel haalde er een speciale prothese bh bij. Daar zit een speciaal zakje in waardoor de prothese mooi op zijn plaats blijft zitten. Ik paste de bh met de prothese en, wauw!, wat een prachtig resultaat zag ik daar in de spiegel. Toch voor de zekerheid ook nog even de andere twee protheses geprobeerd, ondanks dat deze mooi waren, kozen zowel Merel als ik voor de eerste prothese. Ik was diep onder de indruk van de professionaliteit dat Merel in één oogopslag de perfecte prothese voor mij uitgekozen had.


Omdat ik een echte lingeriefan ben en een prothese bh weliswaar praktisch is, voelde ik mij niet echt sexy met deze bh. Merel begreep direct wat ik bedoelde en besloot in de winkel op zoek te gaan naar een bh waar zowel de prothese goed in zou passen, maar waar ik ook écht gelukkig van zou worden.

Door het type prothese wat ik nodig heb, is het noodzakelijk dat de bh wat hoger aansluit op mijn borst en bij veel sexy bh’s is de uitsnede al snel te laag. Maar Merel vond een bh van Prima Donna die ik zou kunnen proberen. Ik paste hem en ondanks dat er geen speciaal prothesezakje in zat, paste hij perfect en had nog een prachtig kleurtje ook!

Merel zag hoe ik ging stralen van deze ontdekking en ging op zoek naar nog een ander kleurtje. Ook deze bleek perfect te passen. Wat een fantastische ervaring dat mijn liefde voor lingerie niet hoefde te eindigen na mijn borstamputatie! Ik was en ben nog steeds als een kind zo blij dat ik nog steeds mooie, vrouwelijke en sexy lingerie kan kopen, hetgeen ik nooit ontdekt had als ik niet bij de ervaren dames van Past-elle lingerie terecht was gekomen. Uiteindelijk ging ik naar huis met 2 prachtige setjes van Prima Donna én de speciale prothese bh. Al moet ik bekennen dat die uiteindelijk maar sporadisch draag (oeps), omdat mijn voorkeur toch echt meer uitgaat naar de bh’s van Prima Donna en Marie Jo.


Doe wat je zelf wilt!

In principe mocht ik na mijn operatie geen beugel beha’s meer dragen. Dit is vaak ook, net na de operatie, niet echt comfortabel. Na verloop van tijd wilde ik het toch erg graag proberen en ik merkte dat ik beha’s met beugels wel kon dragen. Ik vond dit geweldig want op deze manier kan ik nog steeds de uitgesproken lingerie dragen die bij mij past.


Ik wil dan ook aan alle vrouwen meegeven die zich in een soortgelijke situatie bevinden, om alles wat je wilt gewoon te proberen! Het is in het begin natuurlijk even zoeken, maar met de juiste begeleiding vind je uiteindelijk echt een bh die ook jou goed past, naast alleen maar prothese bh’s. Bij Past-elle lingerie word je super goed begeleidt en je krijgt alle tijd om dingen uit te proberen. Je vindt daar echt voor iedere smaak de perfecte bh.


Mijn ervaring was en is fantastisch en daarom kan ik Past-elle lingerie dan ook van harte aanbevelen. Je wordt hier met zoveel warmte, passie en ervaring geholpen en er wordt bovendien ook goed naar jouw wensen geluisterd. Ze hebben een ruim assortiment aan lingerie, borstprotheses en borstprothese lingerie. Er zal altijd iets zijn wat jou ook past en waar jij je goed in voelt!


Ik draag de lingerie dan ook echt voor mijzelf en voor niemand anders. Ik geniet van een mooi setje lingerie waar ik mij ook nog eens goed in voel, het laat mij mooier en zekerder voelen. Ik ben een positief mens en geniet van het leven en ik heb besloten dat ik dat niet laat beïnvloeden door mijn borstkanker en MS. Ik leef en geniet NU!
0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page