top of page

Ode aan Annelies, de oprichtster van Past-elle lingerie

Annelies, groeide op als kind in Delft waar haar ouders een winkel runde. Ze begon als jongvolwassene te werken in de zorg waar zij in diverse takken een mooie carrière heeft kunnen maken. Maar toen er in 2002 bij haar borstkanker werd geconstateerd en zij tijdens haar herstel nergens in de buurt terecht kon voor borstprotheses en aangepaste lingerie begon het ondernemersbloed te stromen.

Ze zag de kans om mensen te helpen met haar zorg-hart en haar inmiddels eigen ervaring met borstkanker. Zo nam zij weer plaats in de schoolbanken en schreef een geweldig ondernemersplan. En zo, in 2004, ontstond Past-elle Lingerie op de Waalstraat in Vlaardingen.


In eerste instantie was Past-elle bedoeld voor dames die borstprotheses dragen, maar al snel kwam ook de vraag naar kwalitatief goede beha’s voor dames die geen prothesen dragen. Zo is de winkel uitgegroeid naar een echte lingerie speciaalzaak. Een winkel met een divers assortiment aan borstprotheses, bijpassende prothese lingerie, luxe lingerie, badgoed, nachtmode en homewear. Samen met haar zus, Mariette, heeft zij de winkel met veel passie 10 jaar gerund. In deze 10 jaar heeft zij vele dames kunnen helpen met onder andere een aanmeting van een borstprothese door haar eigen ervaringen te delen.


Helaas kwam de kanker terug en bleek Annelies ongeneeslijk ziek te zijn. Zij wilde voor haar levenswerk een opvolger zoeken die dit beroep met evenveel passie en liefde kon uitvoeren, zoals zij en haar zus dit al die jaren had gedaan. De dochter van Annelies, Merel, werkte in de zorg en wilde graag de passie van haar moeder voortzetten. En via een gemeenschappelijke kennis kwam Annelies in contact met Marieke. Marieke heeft lesgegeven als docent aan de kappersopleiding en dacht in eerste instantie met pruiken een goede aanvulling te maken met de borstprothesen. Er is uiteindelijk wel besloten om het bij borstprotheses te houden.


Annelies heeft Merel en Marieke samengebracht en vanaf het begin klikte het gelijk! Ze hebben er samen voor besloten om het levenswerk van Annelies voort te zetten. Annelies heeft bij de grote (her)opening van Past-elle Lingerie heel mooi symbolisch de sleutel overhandigt aan haar dochter en Marieke. Helaas is zij kort erna overleden. De visie die Annelies had voor de winkel is nog altijd levend, namelijk de klant op haar gemak te laten voelen tijdens een bezoek aan Past-elle en met een fijn en zelfverzekerd gevoel de deur uit te laten gaan.


Nog steeds vertellen vele trouwe klanten van Past-elle hoe fijn ze het hebben gevonden om geholpen te worden door Annelies. Past-elle is het levenswerk van Annelies en zal altijd bij ons zijn. Met veel liefde en passie zetten wij haar werk voort en zullen er alles aan doen om klanten net zo fijn te helpen als zij heeft gedaan. Een Ode aan Annelies!


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page